Audi и VW – проблеми и решения при дизеловите модели

Audi и VW

Дизеловите двигатели на Audi и VW имат различни предимства, но и различни проблеми. Добрата новина е, че те са познати и решими. Ние, в Дани Дизел Сервиз сме запознати не само със спецификите, но и с най-често срещаните предизвикателства пред водачите на такива коли.

Всеки, който притежава свидетелство, удостоверяващо правоспособност за управление на моторно превозно средство и съответно автомобил, е чувствителен на тема техническа компетентност относно превозното средство, което управлява. Това, далеч не значи, че трябва да умеете, да ремонтирате сами колата си и никой няма да реши, че сте лош водач, защото не можете да го направите. За това, вашата задача е да следите редовно състоянието на своето МПС и да се обръщате само към компетентни лица в областта на авторемонтите и услугите.

Изправността на личния автомобил е от изключително значение за сигурността и безопасността, както на нас самите, така и на близките, чиито транспорт осигуряваме системно или периодично. Особено важно е да се обръща сериозно внимание на всякакъв вид теч на гориво. Независимо дали е минимално или по-сериозно, такъв вид неизправност не бива да се омаловажава, а своевременно да се открие първоизточникът на проблема и да бъде отстранен, докато леката повреда не се превърне в сериозен проблем.

Често срещани проблеми при дизелови Audi и VW

Един от често срещаните проблеми, при дизелови автомобили с марките Ауди и Фолксваген, e появата на бял дим от ауспуха, в следствие на прегрял двигател на минимални обороти. Това е не само дразнещо за вас, като шофьори, за колегите ви на пътя, които злостно ви обиждат на светофара, но и крие риск за автомобила ви, както и е предвестник за по-сериозни бъдещи проблеми с него. Този вид неизправност, произтича заради нарушената плътност на  конусните повърхности на иглата за разпръсквача на дюзите. Най-общо казано, ставаме свидетели на пробив в системата или лек теч (сълзене) на гориво, което е загряло до около 35-40 градуса, заради прегрелия двигател. Този теч е непрекъснат и независимо от минималното количество течност, която изтича, се получава постоянно горене, а неуспялото, да изгори, гориво – излиза през ауспуха като бял и плътен дим.

Това, разбира се, не е проблем, който не може да бъде решен. Има стъпки за отстраняването на този вид неизправност и специалисти, които лесно и трайно да Ви отърват  от неприятната ситуация:

  • Рециклиране на разпръсквача
  • Подмяна на разпръсквача или смяна на целия инжектори

Поправи си сам или потърси професионален дизелов сервиз?

Въпреки, че звучи много лесно за изпълнение, не е добре да импровизирате, особено що се отнася до изправността на личния Ви автомобил, а е отговорно и необходимо, да се обърнете към професионалисти в областта на автомонтьорските дейности и услуги. Това е редно, за да не останете неприятно изненадани, правейки се на автомобилни гурута и довеждайки колата си до сериозни проблеми, които съвсем скоро да ви костват много повече ресурси и време за отстраняването им. Конкретният проблем не изисква много време за отстраняване, нито струва огромна сума пари, но обръщайки се към автоспециалист, ще си осигурите лично спокойствие, че цялостното изпълнение е направено професионално и съгласете се – професионалистите в областта ще Ви дадат гаранция за качество на извършената услуга, каквато Вие не бихте могли да си дадете.

Не може и не трябва да се подценява изтичането на, какъвто и да е вид горива, затова е добре редовно да бъдат наблюдавани нивата на дима, който се отделя при шофиране, както и неговите цвят и гъстота. Всеки един шум, всяка една промяна в автомобила е симптом за някакъв проблем с нея. Добре е, наблюдавайки подобни промени, незабавно да се отправите към екип от специалисти – автомонтьори, който бързо и ефективно да възвърне нормалните темпове на колата Ви.

Leave a Reply